ĶĪMIJA
9. klase 6. temats Cilvēks vielu pasaulē

Ko skolēni apgūs šajā tematā?


Šajā tematā skolēni varēs noskaidrot olbaltumvielu, tauku un ogļhidrātu klātbūtni dažādos pārtikas produktos, uzzinās, ka ciete, celuloze un olbaltumvielas ir dabiskie polimēri. Skolēni izpratīs, ka dabas vielas (glikoze) var būt izejvielas citu produktu ražošanā. Šajā tematā skolēniem būs iespēja arī izvērtēt pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas.


Skolēni novērtēs minerālmēslojuma lietošanas nepieciešamību un to lietošanas sekas, iepazīsies ar pesticīdu izmantošanas noteikumiem.


Izmantojot tīmekļa resursus, skolēni meklēs, apkopos un prezentēs informāciju par uzņēmumiem Latvijā, kuri ražo kosmētikas, mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus, iepazīs uzņēmumu darbības virzienus un ražošanā nepieciešamās profesijas.


Skolēni pilnveidos prasmi daudzveidīgi strādāt ar vizuālo un vārdisko informāciju, pētnieciskās darbības prasmes: formulēt pieņēmumu, plānot darba gaitu, veikt eksperimentus, novērot, apstrādāt datus, analizēt rezultātus un secināt, kā arī veidot sadarbības prasmes.