Noslēgusies atklātā olimpiāde - konkurss “Uzdrīkstos, domāju, radu!” 4.-5. klašu skolēniem.


Konkursa 3 kārtas norisinājās šogad garākā laika periodā, no marta līdz septembra mēnesim. Skolēnu komandas no visas Latvijas pildīja uzdevumus, kas rosina skolēnu interesi par inženierzinātnēm, dabaszinātnēm un tehnoloģijām, dodot iespēju iegūt pieredzi praktiskajā darbībā, kā arī demonstrējot prasmi sadarboties.


Viens no konkursa veiksmīgas norises faktoriem ir enerģiskie, aizrautīgie, entuziasma pilnie skolotāji, kuri atbalstīja konkursa ideju un deva iespēju, iedrošināja un palīdzēja saviem skolēniem uzdrīkstēties, domāt un radīt.


Pirmajā kārtā katrs skolēns individuāli veica tiešsaistes uzdevumus, kuru saturu veidoja matemātikas, dabaszinību un programmēšanas jautājumi. Komandas rezultātu veidoja visu skolēnu kopīgi iegūtie punkti. Daļai skolēnu tā bija arī pirmā iespēja piedalīties tiešsaistes konkursā, pilnveidojot IT prasmes. 


Otrās kārtas ietvaros katra komanda iejutās zinātnes raidījuma vadītāja lomā un gatavoja 3 minūšu garus video, kurā skaidroja zobratu darbības principus.


Konkursa fināla sākuma uzdevumam komanda deleģēja skolēnu pārus, kuri demonstrēja savas  prasmes veikt dabaszinību,  programmēšanas, vai matemātiskās domāšanas uzdevumus. Fināla otrajā daļā visai komandai kopā bija jāsadarbojas, veidojot inženiertehnisku objektu, šogad tā ir ātrumkārba. Katra komanda strādāja savā skolā, pirms konkursa fināla dienas pa pastu saņēma sūtījumu. Sūtījuma kastē bija ievietoti konkursa visi uzdevumi un nepieciešamie pamatmateriāli to veikšanai. 


Lielu paldies sakām skolotājiem, kuri palīdzēja konkursa norisē.


Šī gada konkursā vislabākos rezultātus uzrādīja un ieguva nominācijas:
Pētniecība - Rūjienas vidusskola komanda “EDEGOM - sapere aude”;
Programmēšana- Rīgas Igauņu pamatskola komanda “Ministri”;
Inženierdizains – Jūrmalas Valsts ģimnāzija komanda “Kvadrātsakne”;
Domāšana un Lielā balva (fināla kārtas kopsavilkums) nonāks pie Saldus novada pašvaldības Druvas vidusskolas, komandas “DV- Daudz var”.

3. kārtas uzdevumu kopvērtējuma pirmajā sešiniekā iekļuva Rūjienas vidusskolas komanda “EDEGOM- sapere aude”; Rīgas 49. vidusskolas komanda “Skolas pankūkas”; Kuldīgas Centra vidusskolas “Prātnieki”; Rīgas Igauņu pamatskolas “Ministri” un Iļģuciema vidusskolas komanda “Kubiki rubī”


Sveicam veiksmīgākās komandas un ikvienu skolēnu, kurš piedalījās, gūstot sev šo jauno pieredzi!


Konkursu organizēja  LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs (LU SIIC) projekta Prātnieku laboratorija ietvaros, kuru administrē LU Fonds, atbalstītājs un mecenāts SIA “Mikrotīkls”, sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru.
 

Dalīties