Lai novērtētu valstī labākos bioloģijas, fizikas, ķīmijas, matemātikas un vācu valodas skolotājus, kā arī popularizētu mūsdienīgas, efektīvas un radošas mācību darba metodes, Latvijas Universitātes (LU) Starpnozaru izglītības inovāciju centrs (SIIC) rīko konkursu “Ekselences balva”. Konkursa finālā piedalīsies 24 spēcīgākie pedagogi no visas Latvijas, kurus balvai pieteikuši pašu skolēni, viņu vecāki un kolēģi. Konkursa “Ekselences balva” fināls norisināsies šī gada 1. novembrī Rīgas Teikas vidusskolā.

   Notiek gatavošanās klātienes kārtai, tai aktīvi rosās gan skolotāji, gan arī organizatori. Skolotāji fināla kārtā vadīs mācību stundu Rīgas Teikas vidusskolas skolēniem, analizēs mācību situācijas un risinās metodiskus uzdevumus. Balvas pretendentu sniegumu vēros kolēģi,  profesionāla žūrija, kuras sastāvā ir Latvijas Universitātes un Valsts izglītības satura centra eksperti, uzņēmēji ( konkrētās nozares profesionāļi) un  “Ekselences balvas” laureāti. 

Klātienes kārtā piedalīsies 24 skolotāji:

Sandra Ziemele  Līvānu 1.vidusskola
Ligita Anspoka Rīgas Stila un modes tehnikums
Aija Pētersone     Talsu 2. vidusskola
Inga Melngaile Jaunmārupes pamatskola
Karina Kalerija Kostrjukova Rīgas 34. vidusskola
Sandra Strauta Staiceles pamatskola
Baiba Šmite  Rīgas Sergeja Žoltoka pamatskola
Lāsma Krastiņa Bauskas Valsts ģimnāzija
Līva Pētersone Niedrīte Rīgas Valsts 1. ģimnāzija
Vita Rozēna Pilsrundāles vidusskola
Sandis Kalējs Jauno Līderu vidusskola
Kārlis Daģis Jelgavas Valsts ģimnāzija
Larisa Koroševska Daugavpils Zinātņu vidusskola
Sintija Rūze Andreja Upīša Skrīveru vidusskola
Artūrs Ļevikins Rīgas Valsts klasiskā ģimnāzija
Liene Purgaile  Rīgas Franču licejs
Līga Zālīte Smiltenes vidusskola
Jevgeņija Gaiķena Rīgas Zolitūdes ģimnāzija
Indra Pauliņa Talsu 2. vidusskola
Ina Baumane   Rīgas Valsts vācu ģimnāzija
Ramona Vaļģe  Jelgavas Valsts ģimnāzija
Kirils Soklakovs  J.G. Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskola
Gita Zommere  Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola
Marina Smirnova Rēzeknes 2. vidusskola

   

   Svinīgā ceremonija notiks Latvijas Universtātes Mazajā aulā, plkst. 17.00 tiks paziņoti balvas laureāti un sumināti visi dalībnieki. Ceremonijā piedalīsies un skolotājus sveiks Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, Vācijas vēstnieks Kristians Helts, LU rektors Indriķis Muižnieks, kā arī LR Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāre Līga Lejiņa un balvas mecenāti – Latvijas uzņēmēji. Ceremonija būs skatāma arī LU Youtube tiešraižu kanālā.

   “Ekselences balvu” LU SIIC organizē sadarbībā ar LU Fondu, Valsts izglītības satura centru, Izglītības un zinātnes ministriju, LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāti. Naudas balvu skolotājiem nodrošina Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija, Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija, Latvijas Kokrūpniecības federācija, profesionālās tālākizglītības un pilnveides izglītības iestāde FITA, kā arī uzņēmumi –  AS „Latvijas valsts meži”, Accenture Baltics un “LIDL Latvija”.
 

Dalīties